Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    2,000 rpm - light wheelspin, no bog here! Imontalto's Avatar
    Drives
    93 Brilliant Black Miata
    Location
    Charlotte, NC
    Join Date
    May 2014
    Posts
    376
    Thanks Given
    91
    Thanked 148 Times in 81 Posts

    Radio, cigarette lighter, and power windows not functional

    So, like the title says, I'm having a bit of an issue with some electrical crap in my car. I have a 93 miata and have done the following already:
    - Checked all fuses both inside and under the hood. Everything checks out.
    - Removed and cleaned the ignition switch
    - Removed and cleaned the window switches, and radio connection
    And still, nothing works. I've exhausted all of my knowledge, and need some help or suggestions. Thanks.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  2. #2
    Ninja Messiah kung fu jesus's Avatar
    Drives
    1992 Mariner
    Location
    Roswell, GA
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    8,725
    Thanks Given
    1,482
    Thanked 4,186 Times in 2,059 Posts
    That’s all dash harness stuff. Is this a sudden development or was there recent work/modifications performed?

  3. #3
    2,000 rpm - light wheelspin, no bog here! Imontalto's Avatar
    Drives
    93 Brilliant Black Miata
    Location
    Charlotte, NC
    Join Date
    May 2014
    Posts
    376
    Thanks Given
    91
    Thanked 148 Times in 81 Posts
    It's a sudden development. I took out the TNS and headlight relay yesterday to get part numbers, and nothing has worked since.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  4. #4
    2,000 rpm - light wheelspin, no bog here! Imontalto's Avatar
    Drives
    93 Brilliant Black Miata
    Location
    Charlotte, NC
    Join Date
    May 2014
    Posts
    376
    Thanks Given
    91
    Thanked 148 Times in 81 Posts
    Upon further inspection, the power mirrors also don't work. Could I just have a bad ignition switch? I took it out and polished the connections. It was in a pretty bad way.



    Sent from my iPhone using Tapatalk

  5. #5
    Ninja Messiah kung fu jesus's Avatar
    Drives
    1992 Mariner
    Location
    Roswell, GA
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    8,725
    Thanks Given
    1,482
    Thanked 4,186 Times in 2,059 Posts
    Perhaps it is the ign switch, as those items you are having trouble with are on switched power ( not sure about the power mirrors though ). Does the car start and run?

  6. #6
    2,000 rpm - light wheelspin, no bog here! Imontalto's Avatar
    Drives
    93 Brilliant Black Miata
    Location
    Charlotte, NC
    Join Date
    May 2014
    Posts
    376
    Thanks Given
    91
    Thanked 148 Times in 81 Posts
    Quote Originally Posted by kung fu jesus View Post
    Perhaps it is the ign switch, as those items you are having trouble with are on switched power ( not sure about the power mirrors though ). Does the car start and run?
    Car starts and runs fine. The AC/heat blower works as well.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  7. #7
    Ninja Messiah kung fu jesus's Avatar
    Drives
    1992 Mariner
    Location
    Roswell, GA
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    8,725
    Thanks Given
    1,482
    Thanked 4,186 Times in 2,059 Posts
    Man, that is weird. There is a big cluster of grounds near that TNS relay, maybe poking around near there broke some? I had to fix some corrosion on mine there when I swapped harnesses. I might also look under the dash, driver’s side, and behind the radio for loose connections.

    The FSM does a decent job in the schematics for wire tracing.

    Good luck! Sorry I can’t help more. Please report back when you solve it!

  8. The Following User Says Thank You to kung fu jesus For This Useful Post:

    Agent☣Orange (10-15-2017)

  9. #8
    2,000 rpm - light wheelspin, no bog here! Imontalto's Avatar
    Drives
    93 Brilliant Black Miata
    Location
    Charlotte, NC
    Join Date
    May 2014
    Posts
    376
    Thanks Given
    91
    Thanked 148 Times in 81 Posts
    It was the ignition switch. Replaced it with a new one and it works like new.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  10. The Following 3 Users Say Thank You to Imontalto For This Useful Post:

    Agent☣Orange (10-15-2017),BRGNA8 (10-16-2017),kung fu jesus (10-16-2017)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •